Дъщерята на Николай Хайтов - Елена, осъди писателя Калин Терзийски за 1

...
Дъщерята на Николай Хайтов - Елена, осъди писателя Калин Терзийски за 1
Коментари Харесай

Дъщерята на Николай Хайтов осъди Калин Терзийски за 1 лв., делото се точи 5 години

Дъщерята на Николай Хайтов - Елена, осъди писателя Калин Терзийски за 1 лева, Делото за клюка се точи цели 5 година, само че неотдавна е приключило с присъда. През 2016 година в тв предаване Терзийски дефинира Хайтов и Радичков като прислужници на Тодор Живков. И тримата наследници на създателя на " Диви разкази “ стартират правосъдна борба, само че единствено дъщерята от първия му брак я приключва.

Елена разкрива, че братята й се отказали да продължат делото, откакто Терзийски апелира присъдата и беше оневинен.  " Но аз не отстъпих желаех да знам, че сме водили битка до дъно за името на татко ни, не можех да позволи да бъде упрекнат незаслужено “, добавя авторката на биографията на Валя Балканска. Хайтова е водила доста борби в живота си и признава, че тази против сътрудника й е една от най-тежките, тъй като се е проточила цяла петилетка. Въпросът не е бил за пари, тъй като е наказан за 1 лев, а значимото било да е произнесена присъда, че е отговорен, написа " Телеграф “.

" Материалното изобщо в никакъв случай не ме е интересувало. Баща ми не на вятъра споделяше: идващият век, ХХI, ще бъде не на човещината, а на парата. И тъкмо по този начин е. Но аз не одобрявам това и сякаш не съм в своя век. Баща ми остави в завет воденето на борби, тъй че те са и мой патент, държат ме във форма. Но повеждам борбите по този начин, както татко ми харесваше - заставаш открито, спориш, доказваш правотата си. Но ударите в тил ме ядосват. Страшни са вълните, които идват откъм гърба, против тези начело си брониран, подготвен да ги посрещнеш “, добавя Елена Хайтова, която на 9 януари отпразнува 75-годишния си празник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР